mobilskal
Blogg

Mobilskalet säger vem du är!

Mobiltelefonen har kommit att bli våra bästa accessoarer, vår kalender, vår livlina, vår nöjesbank och vårt tidsfördriv. Vi bär med oss våra mobiltelefoner överallt och därför är det också viktigt med vilket mobilskal man har, för det har kommit att bli precis som kläder – de säger vilka vi är. 

Vi tipsar om att man kan panta sin telefon och få pengar för det, och hur bra är inte det? Då kan man ju få en slant över till att köpa ett nytt mobilskal online på exempelvis bumpy som har mycket att välja på. Faktum är att mobilskal faktiskt talar om vilka vi är som personer, precis som olika klädval och klädstilar gör. Därför är det många som ofta köper nya eller har flera hemma att variera sig med, beroende på outfits och humör för dagen. Det är helt enkelt en viktig accessoar!

Man uppfattas efter hur man klär sig

Men det finns nog många som inte känner till att mobilskal faktiskt är en del av den stil man har. Är man intresserad av att matcha detta så kan man fortsätta att läsa vidare. I Aftonbladet kan man läsa om hur Philip Warkander, som har en doktorstitel i modevetenskap, ger sig på att analysera olika kläder på olika människor för att se om det matcher med hur de är som personer. Han börjar med en anonym kvinna vid köpdisken på PUB som han tycker ser ut som en vanlig stockholmskvinna klädd i svarta och grå skalor på ett elegant vis, diskret uppklädd skulle man kunna kalla det. Warkander analyserar även miljövännen Thereses kläder och han menar på att hon inte tänker i modesäsonger, utan att hon köper vad hon vill ha eller behöver, samt att hon ser ut som en person som skulle kunna köpa begagnat som en kritik mot konsumtionshysteri, vilket Therese själv tyckte det stämde väl överens med verkligheten. Fler sådana analyser gjordes med positiva resultat för undersökningens del. Det kan således understrykas att man kan tala om vem man är genom hur man klär sig, och varför inte göra samma sak med mobilskal?

Kommentarer inaktiverade för Mobilskalet säger vem du är!