bodyflight
Blogg

Upplev tyngdlöshet med Body flight

Känslan av att hoppa ut från ett flygplan och falla fritt igenom luften – den kan du uppleva genom att prova på Body flight i Stockholm. Med hjälp av fläktar och vindar på upp till 200 kilometer i timmen som håller dig svävande i luften under två minuter kommer du garanterat känna pirr i magen. Upplevelsen lämpar sig för både stora och små och blir ett roligt minne för livet.

Så går det till

Efter att du har checkat in vid receptionen kommer du få hämta utrustning inför upplevelsen som består bland annat av en overall och en hjälm. Därefter möter du instruktören för dagen som kommer berätta mer om upplevelsen och hur allt kommer att gå till, för att sedan gå vidare in till själva vindtunneln där det är dags att flyga. Flygturen varar i två minuter, vilket kanske låter lite men det motsvarar faktiskt tiden av 3 fallskärmshopp från 4000 meter!

Vindtunneln

Vindtunneln i Stockholm är Sveriges första, och dessutom världens högsta med en höjd på 22 meter. De första fem metrarna är av glas så att andra ska kunna se och fotografera dig under turen. Den drivs av fyra fläktar som skapar luftströmmar vars hastighet kan uppnå upp till 300 kilometer i timmen. För dig som flyger för första gången anpassas dock hastigheten av säkerhetsskäl till 200 kilometer i timmen.

Bra att veta

Upplevelsen kräver nykterhet och har en åldersgräns från 4 år. Minderåriga behöver medhavt sällskap eller underskrift från målsman.

Gravida, personer med nack- rygg- eller axelbesvär och personer med hjärtproblem eller gips ska inte flyga. Maxvikten är 120 kg.

Upplevelsen är tillgänglig året runt och finns att tillgå i Stockholm. Priset per person uppgår till 695 kr per person. Boka presentkort på BodyFlight i Stockholm här

Kommentarer inaktiverade för Upplev tyngdlöshet med Body flight